Következő programunk: 2024. június 22. - Családi nap - elsősegély-ügyelet; 2024. augusztus 17-20. - Magyarok Országos Gyűlése (MOGY) - elsősegély-ügyelet
 Adószámunk: 18079052-1-42rendelkező nyilatkozat az 1%-ról 

Ifjúsági szervezetünk részletes bemutatása

Az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesülete (IFELORE) alaptevékenysége szerint országszerte programokat szervez a fiataloknak, így az életveszélyes helyzetek felismerésére (megelőzés, ellátás), az egészség megőrzésére, illetve a szabadidő hasznos eltöltésére.
Az egyesület legfontosabb közhasznú tevékenységei:
-életmentő tanfolyamok,
-egészségmegőrző foglalkozások és
-betegségmegelőző oktatások szervezése.
Az egyesület a tevékenységének nagyobb részét az iskolán kívüli foglalkozások szervezésével valósítja meg. Életmentő tanfolyamaink több iskola/egyetem (orvosi, állatorvosi) tanulói/hallgatói részére is látogathatók. Az egészségmegőrző foglalkozásainkat kitelepítjük a tömegsportrendezvényekre (sportnapok, Tatai Minimaraton, NATO Run, Budapest Open) is. Betegségmegelőző oktatásaink iskolai és lakóközösségek számára is elérhetőek. Programjaink közel felét a három bázistelepülésünkön (Budapest, Debrecen, Tatabánya) valósítjuk meg. Az egyesületi életünket Budapestről (KÖSZI) irányítjuk. Egyesületi logónk a jog által védve van! Segélynyújtó pontunk a magyar-ukrán határon öt hónapig működött, ez idő alatt sok ezer segítséget adhattunk!

Az IFELORE az alapítása óta eltelt 28 évben sok elsősegély-oktatást és versenyt, elsősegély-ügyeletet, egészségnapot, tömegsport- és szabadidős rendezvényt szervezett meg. Tevékenységével sok ezer fiatalnak adott motivációt és példát az egészségügyi pályára. Szakoktatók, ápolók, mentődolgozók, orvosok lettek tagjaink és önkénteseink. Sokan lettek a cégüknél elsősegélynyújtók, munkavédelmi szakemberek, tűzoltók. Talán a legnagyobb eredményünk az, hogy szeretik azt, amit tanultak, és mindazt hivatásszerűen végzik.
Az egyesületünk elmúlt évi főbb eredményei:
-életmentő oktatás, több mint 5000 főnek lett megszervezve,
-egészségmegőrző foglalkozáson több mint 14000 fő vett részt,
-szabadidős rendezvények, több mint 1000 fő részvételével zajlottak le,
-egyesületi önkénteseink száma 78 főre növekedett,
-oktatásaink és foglalkozásaink több mint 25 intézményben és lakóterületen voltak.

Napjainkban egyre jobban látható, hogy az egészségügyi szakdolgozói pályára egyre kevesebben jelentkeznek, így folyamatosan csökken a létszámuk. Mi próbálunk - egészségügyi ifjúsági szervezetünk pályaorientációs munkájával - ezen javítani és a jövő egészségügyi feladataihoz lelkes fiatalokat találni és képezni, kedvet és példát adva nekik.
Két társadalmi szükségletet kívánunk kielégíteni:
-egészségügyi szükséglet (elsősegély, egészségmegőrzés, járványmegelőzés),
-oktatási szükséglet (a tudás és a jártasság megszerzése).
Az egyesület működésének társadalmi hatásai:
-évente közel ezer fiatalnak biztosítunk hasznos időtöltést és tanulási lehetőséget,
-önkéntes munkában több száz középiskolás teljesíthet iskolai közösségi szolgálatot,
-közel nyolcvan önkéntes segítőt és 501 fő feletti tagságot tartunk közösségben,
-34 ezer emberhez jutunk el egészségügyi szolgáltatásainkkal (2023.12.31-i adatok).

Az IFELORE jogi környezete: egyesületünk megtartotta közhasznúsági fokozatát, adóügyei. OBH- és KSH-jelentései rendezettek, országos vezetősége működik, képviselete érvényes!
Az elkövetkező hónapokban elsősegély-oktatásra, sportprogramok elsősegély-ügyeletére és humanitárius akcióra készülünk, illetve ifjúsági és szabadidős programban veszünk részt. Ezek megtalálhatóak a honlapunk PROGRAMJAINK menüpontjában! Az ifjúsági szervezetünk (elődeivel) már 1946-óta működik. Ebben az évben saját táborhelyet készülünk kialakítani, amelyhez most támogatókat keresünk. Figyeld programjainkat, s kapcsolódj be azokba! Ha képeket keresel, akkor: http://facebook.com/IFELORE

Jelmondatunk: Elsősegélynyújtás = Életmentés! 2024-ben: Közösségben segítünk! Európa szívében!