Következő programunk: 2024. február 10. - Irodalmi délután
 Adószámunk: 18079052-1-42rendelkező nyilatkozat az 1%-ról 

Ifjúsági szervezetünk részletes bemutatása

Az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesülete (IFELORE) alaptevékenysége szerint országszerte programokat szervez a fiataloknak, így az életveszélyes helyzetek felismerésére (megelőzés, ellátás), az egészség megőrzésére, illetve a szabadidő hasznos eltöltésére.
Az egyesület legfontosabb közhasznú tevékenységei:
-életmentő tanfolyamok,
-egészségmegőrző foglalkozások és
-betegségmegelőző oktatások szervezése.
Az egyesület a tevékenységének nagyobb részét az iskolán kívüli foglalkozások szervezésével valósítja meg. Életmentő tanfolyamaink több iskola/egyetem (orvosi, állatorvosi) tanulói/hallgatói részére is látogathatók. Az egészségmegőrző foglalkozásainkat kitelepítjük a tömegsport-rendezvényekre (Old Lake Man, NATO Run, Budapest Open) is. Betegségmegelőző oktatásaink iskolai és lakóközösségek számára is elérhetőek. Programjaink közel felét a három bázistelepülésünkön (Budapest, Debrecen, Tatabánya) valósítjuk meg. Az egyesületi életünket Budapestről (KÖSZI) irányítjuk. Egyesületi logónk a jog által védve van! Segélynyújtó pontunk a magyar-ukrán határon öt hónapig működött, ez idő alatt sok ezer segítséget adhattunk!

Az IFELORE az alapítása óta eltelt 27 évben sok elsősegély-oktatást és -versenyt, elsősegély- és mentési ügyeletet, egészségnapot, tömegsport- és szabadidős rendezvényt szervezett meg. Tevékenységével sok ezer fiatalnak adott motivációt és példát az egészségügyi pályára. Szakoktatók, ápolók, mentődolgozók, orvosok lettek tagjaink és önkénteseink. Sokan lettek a cégüknél elsősegélynyújtók, munkavédelmi szakemberek, tűzoltók. Talán a legnagyobb eredményünk az, hogy szeretik azt, amit tanultak, és mindazt hivatásszerűen végzik.
Az egyesületünk elmúlt évi főbb eredményei:
-életmentő oktatás, több mint 400 főnek lett megszervezve,
-egészségmegőrző foglalkozáson több mint 2600 fő vett részt,
-szabadidős rendezvények, több mint 600 fő részvételével zajlottak le,
-egyesületi önkénteseink száma 54 főre csökkent (a pandémia miatt),
-oktatásaink és foglalkozásaink több mint 15 intézményben voltak.

Napjainkban egyre jobban látható, hogy az egészségügyi szakdolgozói pályára egyre kevesebben jelentkeznek, így lassan csökken a munkavállalók száma. Mi próbálunk - egészségügyi ifjúsági szervezetünk pályaorientációs munkájával - ezen javítani és a jövő egészségügyi feladataihoz lelkes fiatalokat találni és képezni, kedvet és példát adva nekik.
Két társadalmi szükségletet kívánunk kielégíteni:
-egészségügyi szükséglet (elsősegély, egészségmegőrzés, járványmegelőzés)
-oktatási szükséglet (a tudás és a jártasság megszerzése)
Az egyesület működésének társadalmi hatásai:
-évente közel ezer fiatalnak biztosítunk hasznos időtöltést és tanulási lehetőséget
-önkéntes munkában több száz középiskolás teljesíthet iskolai közösségi szolgálatot
-közel hatvanfős önkéntes segítőt és kb. ötszáz fős tagságot tartunk közösségben
-36 ezer emberhez jutunk el egészségügyi szolgáltatásainkkal (2022.08.31-i adatok)

Az IFELORE jogi környezete: egyesületünk megtartotta közhasznúsági fokozatát, adóügyei. OBH- és KSH-jelentései rendezettek, országos vezetősége működik, képviselete érvényes!
Az elkövetkező hónapokban elsősegély-oktatásra, sportprogramok elsősegély-ügyeletére és humanitárius akcióra készülünk, illetve ifjúsági és szabadidős programban veszünk részt. Ezek megtalálhatóak a honlapunk PROGRAMJAINK menüpontjában! Az ifjúsági szervezet (elődeivel) idén 70 éves! Figyeld programjainkat, s kapcsolódj be azokba! Ha képeket keresel, akkor: https://www.facebook.com/IFELORE

Jelmondatunk: Elsősegélynyújtás = Életmentés! 2022-ben: Együtt segítünk Európa szívében!